Waarom zou je wachten tot je pijn hebt voordat je behandeld wordt?

Voorkomen is beter, sneller én goedkoper dan genezen!

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met een gewricht, spier of pees die zeurende of stekende klachten geeft. Dit lijkt onschuldig, maar er is in het lichaam meer aan de hand dan je zou denken.

Vaak zeggen mensen met dit soort klachten: “Ach, dat loop ik er wel uit” en “als ik ga bewegen gaan de klachten vanzelf wel weer weg”. Dit lijkt ook daadwerkelijk zo te zijn, maar in veel gevallen is het helemaal niet zo dat klachten zichzelf oplossen. Wat er écht gebeurt is dat het lichaam de klacht gaat ontwijken. Het lichaam zoekt dan de weg van de minste weerstand. Je voelt de pijn dan tijdelijk niet meer, maar de beschadiging wordt niet (volledig) gerepareerd.

Op ten duur kunnen er serieuze klachten ontstaan die je er niet meer ‘uit kan lopen’ en die veel hersteltijd in beslag nemen of zelfs helemaal niet meer over gaan. Dat is toch zonde!

Steek je kop niet in het zand en laat je gewrichten, spieren en pezen minimaal 2 keer per jaar controleren en behandelen door een expert. Zodat het lichaam de beschadiging repareert in plaats van negeert.

voorkomen is beter dan genezen