Samenwerking tussen Artrofocus en Active Fit and more

Artrofocus en Active Fit and more hebben vanaf de oprichting van Artrofocus een hechte samenwerking opgezet. Marco en Jeroen kennen elkaar vanuit de fysiowereld en zagen dit als een kans om nog meer van elkaar kennis en kunde te kunnen gaan profiteren. Wat dat profiteren inhoudt wordt in dit artikel duidelijk.

Bij Active Fit and more hebben de leden een uitgebreid aanbod van fitnessapparatuur en ze kunnen gebruik maken van een allerlei van groepslessen, zoals spinning, Pilates en intervaltrainingen. Verder is er dankzij het behalen van beloningspunten voor je training een sterke stimulans om de vooraf opgestelde doelen te bereiken. Sporten zorgt voor een sterker en meer belastbaar lichaam, maar de meest efficiënte en veilige manier waarop deze progressie geboekt kan worden is niet bij iedereen bekend. Bij Active Fit worden de sporters geadviseerd en begeleidt door een professionele staff, onder leiding van ervaren fysiotherapeuten. Hierdoor wordt de kans op blessures door verkeerde belasting of overbelasting sterk verkleind en blijft het plezier in sporten gehandhaafd.

Efficiënt en veilig sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Artrofocus is een praktijk voor Artrokinesiologie. Artrokinesiologie is gericht op het behandelen van het houdings- en bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit de gewrichten, pezen en spieren. De therapie richt zich met name op het basissysteem van het bewegingsapparaat, namelijk het gewrichtensysteem. Tijdens een behandeling worden alle gewrichten behandeld, van schedelplaten tot tenen en alle gewrichten die er tussen zitten. Het komt vaak voor dat dit systeem niet goed functioneert. Het is een gegeven dat spieren, pezen, banden en gewrichtskapsel sneller overbelast raken als ze een gewricht moeten aansturen dat niet goed functioneert. Beginnende sporters belasten hun lichaam zwaarder dan het tot op dat moment gewend was, maar ook gevorderde sporters vragen vaak veel van hun lichaam. Hierdoor is er een grotere kans op blessures.

Tijdens een behandeling worden alle gewrichten behandeld, zo kunnen blessures voorkomen worden.

Wat kan artrokinesiologie betekenen voor de leden van Active Fit and more?

Voor sporters van ieder niveau is de behandeling effectief. Dit omdat ervoor gezorgd wordt dat het lichaam als een geheel gaat of kan blijven werken. Men kan vervolgens effectiever de spiergroepen trainen die nodig zijn, zonder compensaties uit te lokken die kunnen leiden tot blessures. Artrokinesiologie is voor iedereen aan te raden, jong en oud en of je nou klachten hebt of niet. Het kan gezien worden als een preventieve behandeling om klachten op lange termijn te voorkomen of als een herstellende behandeling als er al klachten aanwezig zijn.

Doordat artrokinesiologie alle gewrichten in het lichaam in een behandeling meer bewegingsvrijheid geeft zullen ook deze weefselstructuren beter presteren. De intensiteit waarmee het lichaam belast kan worden kan hierdoor toenemen. Maar ook de kans op uitval door primaire of secundaire blessures als gevolg van disfunctie in het gewrichtenstelsel zal hierdoor lager zijn, waardoor het plezier in het sporten bij Active Fit and more behouden blijft.

logo