Wat voor effect heeft artrokinesiologie?
Voordat het lichaam merkbaar klachten heeft is er vaak al jarenlang overbelasting van botten, gewrichten, pezen, spieren en zenuwstructuren aanwezig. Na de artrokinesiologie behandeling begint de herstelfase, waarin het lichaam de behandeling verwerkt.

De overbelasting kan zich op allerlei manieren uiten. Artrokinesiologie zal het lichaam in staat stellen verstoringen op te heffen, omdat het lichaam tijdens iedere behandeling wordt gestimuleerd om te gaan herstellen. Dit herstelproces is een natuurlijk genezingsproces en heeft daarom wat tijd nodig. Dit maakt dat het effect van een behandeling met name een langetermijneffect is. Omdat het totale bewegingssysteem van gewrichten, spieren en pezen bij dit proces betrokken wordt, kan het lichaam niet meer zo makkelijk kiezen voor uitwijkhoudingen. Daarom moet het lichaam aan gang met herstellen in plaats van ontwijken. Uiteindelijk ontstaat er een nieuwe verbeterde balans en zal de overbelasting en onderbelasting sterk afnemen.

De directe en indirecte effecten van herstel:

  • Het lichaam komt in zijn natuurlijke houding terug, zonder belastende scheefstanden of torsies.
  • Spieren kunnen optimaal functioneren.
  • Pezen worden ontlast en alleen functioneel belast.
  • Zenuwen hebben de vrijheid om zich te bewegen binnen de eigen grenzen.
  • De hormoonhuishouding kan zich verbeteren, als die negatief beïnvloed werd door lichamelijke pijnen of verstoringen in het gewrichtenstelsel.
  • Ditzelfde geldt voor het vegetatieve zenuwstelsel, dat onder andere organen aanstuurt.

Allerlei lichamelijke klachten kunnen herstellen.

Er ontstaat een gevoel van vrijer en soepeler bewegen tijdens alledaagse activiteiten en sporten.

Hieronder ziet u de effecten nog eens samengevat in de effectenkaarten (klik erop voor een grotere weergave).

effect