Merkbaar minder pijn bij artrose klachten

Artrose is een veelvoorkomende oorzaak van pijnklachten in het ouder wordende lichaam.

Artrose is slijtage van het kraakbeen in een gewricht en ontstaat bijvoorbeeld door langdurige overbelasting. Ook kunnen allerlei ziektes en trauma’s zoals een val, ongeluk of gewrichtsverstuikingen ervoor zorgen dat artrose vroegtijdig intreedt.

Tijdens het slijtageproces raakt het gewricht beperkt in de bewegingsmogelijkheden. Het lichaam gaat het gewricht automatisch ontlasten, dit gaat ten koste van de lokale spiersturing en spierkracht. Maar ook ten koste van andere lichaamsdelen, want die moeten harder gaan werken of worden verkeerd belast.

Artrokinesiologie is een behandeling die het totale gewrichtenstelsel aanpakt. Hierin is het doel om de lichaamshouding te verbeteren en dagelijkse belasting beter en meer symmetrisch over het hele lichaam te verdelen.

Artrokinesiologie kan er niet voor zorgen dat kraakbeen terugkomt, maar door een betere drukverdeling kunnen klachten merkbaar afnemen. Ook wordt de bewegelijkheid van aangedane gewrichten verbeterd. Dit zorgt voor een minder eenzijdige belasting van het aangedane gewricht en daarmee minder pijnklachten.

Dit is nog niet alle informatie over deze aandoening, kijk voor meer informatie over artrose en het effect van artrokinesiologie op deze klachten op:

Artrofocus – behandeling van gewrichtspijnartrose