Artrokinesiologie is een vorm van manuele therapie die met recht ‘compleet’ genoemd kan worden.

Een vorm van manuele therapie die met recht ‘compleet’ genoemd kan worden. Tijdens iedere artrokinesiologie behandeling worden rond de 330 gewrichten behandeld. Ieder gewricht wordt tijdens het uitgebreide onderzoek gecontroleerd op beperkingen en bewegingspijn. Vervolgens worden tijdens de behandeling de gevonden beperkingen in al deze gewrichten aangepakt.
De manier waarop het lichaam wordt aangezet om de beperkingen en pijnen op te lossen is intensief. Dit komt doordat tijdens de behandeling direct alle gewrichtsbeperkingen worden aangepakt. Hierdoor wordt het lichaam geactiveerd om op zoek te gaan naar een oplossing van de bewegingsproblemen.
 
Het lichaam heeft in de meeste gevallen de neiging om pijn en bewegingsbeperkingen te ontwijken in plaats van op te lossen. Het zoekt de weg van de minste weerstand. Het ontwijken van de bewegingsbeperkingen wordt door de behandeling een stuk moeilijker gemaakt. Er is geen andere therapievorm die het zelfherstellend vermogen van het lichaam zo sterk kan activeren.

compleet

De artrokinesioloog houdt de vooruitgang nauwlettend in de gaten door middel van houdingsregistratiefoto’s en 
uitgebreid herhalingsonderzoek. Uitkomsten worden met u besproken zodat u weet wat er opknapt en waar nog verbeterpunten liggen.
 
Als u klachten heeft bent u welkom voor professioneel en deskundig advies, of u kunt direct een afspraak maken voor een behandeling.
 
Artrofocus staat voor u klaar!