Een regelmatige controle van je gewrichten, pezen en spieren. Eigenlijk heel logisch!

Als je regelmatig naar de tandarts gaat doe je dit om klachten in de toekomst te voorkomen. Je komt er bijvoorbeeld achter dat er een gaatje in je kies aan het ontstaan is waar je nog geen last van hebt. Of misschien ben je net op tijd om een wortelkanaalbehandeling te voorkomen. Je was hier niet achter gekomen als het niet werd gecontroleerd door een expert.

Een complete controle en behandeling van je gebit door de tandarts is logisch en ingeburgerd, van kinds af aan. Maar hoe zit dat met d

e rest van je lichaam? Het gewrichtensysteem en ook je spieren en pezen worden genegeerd. Er wordt pas actie ondernomen als er klachten aanwezig zijn, want dan wordt de dokter of de fysiotherapeut erbij geroepen.

In de loop van de tijd kunnen allerlei problemen ontstaan waar je niet van op de hoogte bent. In het dagelijks leven wordt het lichaam vaak alleen gebruikt voor basis bewegingen, die ook nog eens repetitief zijn van aard. Bewegingsbeperkingen komen daarom vaak pas aan het licht als er pijn bij ontstaat. Spieren, pezen en gewrichten zijn dan al langere tijd verkeerd belast.

Problemen in bijvoorbeeld je lage rug, nek of knieën kunnen onbewust aanwezig zijn, maar er wordt niks aan gedaan tot het te laat is. Loop daarom niet te lang door met klachten en laat het controleren en behandelen door een expert. Maak een afspraak bij de artrokinesioloog en zorg dat je klachten worden opgespoord voordat ze je beperken.

Preventieve behandeling artrokinesiologie

Artrofocus: focus op preventie en herstel