Artrokinesiologie in ‘The Optimist’

The Optimist schrijft twee artikelen over Artrokinesiologie

In augustus 2019 is een artikel gepubliceerd over artrokinesiologie in het tijdschrift The Optimist. The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. Het artikel is op de website van The Optimist te lezen of via deze link in PDF. In april 2020 werd daar een vervolg aan gegeven in dit artikel, waarin Yildiz Celie, auteur bij The Optimist, zelf artrokinesiologie behandelingen ondergaat en beschrijft wat artrokinesiologie voor haar heeft gedaan.

Steeds meer mensen weten de weg naar een artrokinesioloog te vinden. Vaak via de positieve ervaringen van anderen. Dit proces krijgt een extra stimulans doordat ook steeds meer zorgverzekeraars de behandeling volledig (bijv. ONVZ, VVAA, PNO) of grotendeels (bijv. DSW, OHRA, DITZO) vergoeden. Ook blijft de beroepsgroep groeien, want ook dit jaar zal er weer een nieuwe groep met enthousiaste toekomstig artrokinesiologen aan hun opleiding beginnen.

Iedere artrokinesioloog heeft een medische of paramedische WO of HBO opleiding afgerond en voldoende werkervaring om in aanmerking te komen voor de 2-jarige opleiding tot artrokinesioloog. Iedere artrokinesioloog heeft een BIG-registratie, is lid van de vereniging voor artrokinesiologen (VAK) en ondergaat jaarlijkse bijscholing. Dit geeft de garantie dat een behandeling van een artrokinesioloog altijd door een bekwame zorgprofessional wordt uitgevoerd.

Bent u, of kent u iemand die mogelijk baat zou hebben bij een behandeling van een artrokinesioloog, kijk dan op de algemene website van de vereniging of neem contact op met een artrokinesioloog bij u in de buurt. De therapie is geschikt voor jong en oud. Zowel bij acute als bij chronische klachten.

Wie weet, tot snel. U bent van harte welkom!