Ik ben Jeroen Drost en ik ben sinds 2011 werkzaam als fysiotherapeut. In eerste instantie ben ik begonnen in een ziekenhuis waar ik werkte op onder andere de afdelingen orthopedie, oncologie en de intensive care. Later kwamen daar ook werkzaamheden in een revalidatiecentrum bij. Deze werkvelden waren zeer leerzaam en ik heb het als een vliegende start ervaren om daar mijn eerste werkervaringen op te kunnen doen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de eerstelijns fysiotherapiepraktijk.

Ik heb me in de afgelopen jaren uitgebreid kunnen bijscholen door het volgen van opleidingen en cursussen. De drive om mijzelf en mijn kennis te ontwikkelen past bij mijn doel om mijn patiënten de beste zorg te bieden die binnen de mogelijkheden van mijn beroep liggen.

Een van de opleidingen die ik heb afgerond is de opleiding tot artrokinesioloog in 2017. De manier waarop het menselijk bewegingsstelsel optimaal functioneert wordt bij deze opleiding anders benadert dan bij opleidingen voor fysiotherapie of manuele therapie. Een voorbeeld hiervan is dat alle gewrichten iedere behandeling worden behandeld, en dus niet alleen het lokale pijngebied. Artrokinesiologie loopt hierin voor op de ontwikkelingen.

Voor ik begon met de opleiding wilde ik eerst zelf het herstellend vermogen van artrokinesiologie aan de lijve ondervinden. Na twee behandelingen voelde mijn hele lichaam al stabieler en sterker, en ook op de houdingsregistratiefoto’s was goed te zien hoe mijn totale lichaamshouding verbeterde. Toen heb ik me ingeschreven. Tijdens de opleiding ben ik ervan overtuigd geraakt dat iedereen gebaat is bij een behandeling bij de artrokinesioloog.

over mij
Ik sta ingeschreven in de volgende registers:

Voor ik begon met de opleiding wilde ik artrokinesiologie eerst zelf aan de lijve ondervinden. Na twee behandelingen voelde mijn hele lichaam al stabieler en sterker. Ook was goed te zien hoe mijn totale lichaamshouding verbeterde.